fbpx

workshop

voor organisaties,
bedrijven & zelfstandigen

BOOST JE Persoonlijke ontwikkeling 

WERK AAN JE COMMUNICATIE EN JE ZELFBEELD;                        KRIJG ZELFVERTROUWEN EN WORDT ASSERTIEF

Voel je dat er iets wringt en zit je niet lekker in je vel? Is er iets waar je al een lange tijd tegen aan loopt?  Iets dat je wil veranderen maar je weet niet hoe? Moet je knopen doorhakken? Zaken anders aanpakken. Iets veranderen in jezelf maar je weet niet hoe en waar te beginnen? Loop je op je school, werk of in je directe omgeving tegen muren aan? Weet je het even allemaal niet meer? Ervaar je doorlopend stress? Heb je mogelijk zelfs het gevoel dat je de controle begint te verliezen? Dan is het de hoogste tijd om de KnopOm te zetten.

Tijdens de workshop gaan we samen aan de slag en zorgen we ervoor dat jij in één dag een kickstart maakt in je persoonlijke ontwikkeling en direct je kans pakt om een nieuwe weg in te slaan!

OORZAKEN

Dit soort gevoelens kunnen uiteraard veel oorzaken hebben. Voorbeelden hiervan zijn:       

 • Je vind jezelf niet effectief in je communicatie 
 • Je voelt jezelf onbegrepen
 • Je voelt je onmachtig je gevoelens onder woorden te brengen 
 • Je krijgt weinig respect van anderen voor jou ideeën en meningen. Al dan wel of niet relateert aan opvoeding. 
 • Je vind jezelf stil, afwachtend of bescheiden                     
 • Je merkt dat je uit frustratie uitvalt naar anderen           
 • Je zit met gevoelens die je wil uiten maar het lukt je niet   
 • Je hebt regelmatig spijt van hoe je dingen hebt aangepakt en gaat vervolgens zitten piekeren
 •  Je houd teveel rekening met gevoelens en meningen van anderen en stelt je daardoor onderdanig op                                                         Dit zijn slechts enkele voorbeelden van klachten en vaak hebben dit soort gedachten en gedragingen te maken met een gebrek aan zelfvertrouwen of het vermogen om assertief met andere mensen om te gaan.                         

HERKENBAAR?

IS HET GENOEG GEWEEST EN WIL JIJ HET ANDERS?

GEEF JEZELF OF EEN ANDER DEZE WORKSHOP CADEAU!

                                                                                                                           IN DEZE WORKSHOP KOMEN O.A. DE VOLGENDE ONDERWERPEN AAN DE ORDE;

 • Wat ervaar jij als grensoverschrijdend gedrag? Op het werk en/of in je thuissituatie. Niet zelden is het een met het ander verbonden.
 • Wat doet stress als gevolg hiervan met jou en jouw lichaam?
 • Wat is het verschil tussen assertief, subassertief en agressief reageren?
 • Wat is verbale en non-verbale communicatie en hoe kun je dit anders leren toepassen zodat het zowel jou als je omgeving voordelen brengt. 
 • Waarom is assertiviteit zo goed voor jou, maar ook voor je omgeving?
 • Hoe doorbreek je vaste denk- en gedragspatronen en wat gaat jou dat allemaal nog meer opleveren?

 WAT LEVERT DEZE WORKSHOP JOUW OP?

 • Je hebt tools om in te zetten wanneer je lastig, grensoverschrijdend of agressief gedrag ervaart. 
 • Je houdt niet alleen rekening met de gevoelens en behoeften van anderen, maar vooral ook met die van jezelf en de mensen om je heen.
 • Je bent beter en eerder in staat om jouw gevoelens te uiten naar anderen, in plaats van ze op te kroppen en/of fel te reageren.
 • Je gaat minder piekeren
 • Je wordt effectiever in je communicatie en dat werpt zijn vruchten af in je werkzaamheden en ook privé. 
 • Je krijgt meer respect van anderen voor jouw mening en ideeën.
 • Je wordt minder afwachtend.
 • Je straalt meer zelfbewustzijn en zelfvertrouwen uit

Kun je wel wat extra handvatten en zelfvertrouwen gebruiken? Je zelfbeeld bijstellen? Wil je zelf je verantwoordelijkheid nemen en échte veranderingen doorvoeren waar je wat aan hebt. Vul dan het contactformulier in en laat weten dat je mee wil doen of schrijf je direct in. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

De eerst volgende workshop staat gepland op 9 december 2019. We starten om 9.30 uur en eindigen rond 16.00 uur.  De workshop kost  € 147,00 (inclusief BTW). Deze prijs is inclusief cursusmaterialen, huiswerkopdrachten, koffie/thee, wat lekkers en een heerlijke lunch in de brasserie van Sablones.

 

De workshops vinden plaats in de praktijkruimte van KnopOm bij Sablones aan de Kaldenkerkerweg 20 in Venlo. Dit is 2 minuten lopen vanaf het station, dus goed te bereiken met het openbaar vervoer. Daarnaast is er goede parkeergelegenheid.

OVER DEZE WORKSHOP

In groepen van vier tot en negen deelnemers gaan we met elkaar aan de slag. In groepsverband leren we niet alleen van elkaar, ook stimuleren we elkaars persoonlijke groei. We behandelen theorie, gaan samen met de groep met actieve werkvormen aan de slag en voeren daarnaast individuele opdrachten uit. We analyseren jouw persoonlijke leerdoelen. Niks moet, alles mag. Ik zal de groep voortdurend uitdagen om aan de slag te gaan met alle persoonlijke uitdagingen. Samen zorgen we ervoor dat iedereen een kickstart maakt en het iedereen lukt daadwerkelijk de KnopOm te zetten!

Uiteraard staat veiligheid voorop in de training. Ik vind het belangrijk dat iedereen binnen de groep volledig zichzelf kan, mag en durft te zijn. Iedereen moet erop kunnen vertrouwen dat alles binnen de vier muren blijft van mijn praktijk. Ik vraag daarin vooraf nadrukkelijk ieders commitment. Alleen op deze manier kunnen alle deelnemers daadwerkelijk aan de slag gaan met hun grootste uitdagingen en verlangens om het echt anders aan te pakken!

DE TRAINER

De training wordt gegeven door mij, Monique Sloots. Ik heb 30 jaar werkervaring in verschillende functies binnen diverse zorgorganisaties (jeugdzorg / GGZ / verstandelijk gehandicaptenzorg -> klik hier voor mijn cv). Ook nu ben ik nog met enige regelmaat actief binnen de praktijkuitvoering. O.a. als externe personeelsvertrouwenspersoon binnen profit en non-profit organisaties en ook op de directe werkvloer. Hierdoor behoud ik de verbinding met de werkvloer, begrijp ik de processen en kan als gevolg daarvan een ondersteuning op maat verzorgen voor jongeren, ouders, verzorgers en andere betrokken dierbaren.

Mijn motto: ‘De Knopom zetten betekent niet dat je vergeet. het betekent dat je kiest voor je geluk in plaats van te blijven hangen in pijn en verdriet’. 

Uit eigen ervaring weet ik dat het niet gemakkelijk is en dat het wél degelijk kan!

MONIQUE SLOOTS IS

 • Jeugd- en Gezinsprofessional geregistreerd Bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
 • Gecertificeerd vertrouwenspersoon, ingeschreven bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV)
 • Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)

 

KNOPOM, TRAINING COACHING EN VERTROUWENSDIENSTEN staat tevens ingeschreven in het Centraal  Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

 

HEB JE Interesse in de volledige inhoud van EEN training of wil je je direct inschrijven? Stuur me een bericht

*Knopom biedt tevens coachingstrajecten en trainingen op het gebied van omgaan met grensoverschrijdend & agressief gedrag, communiceren en samenwerken, zelfontwikkeling en loopbaan en ondersteuning bij stress en burn-out. Indien (door de werkgever) gewenst kan er gebruik gemaakt worden van de Coaching Monitor. De Coaching Monitor is een door NOBCO ontwikkeld evaluatie-instrument. Met de Coaching Monitor krijgen coaches, coachees en opdrachtgevers meer inzicht in de effectiviteit van coachtrajecten.  Het is een zeer gebruikersvriendelijk instrument om coachtrajecten te evalueren.