fbpx

WEEK TEGEN KINDERMISHANDELING

voor ouders & verzorgers

Persoonlijke ontwikkeling & mindset

Empowerment bijeenkomst voor ouders en verzorgers die te maken hebben met dwang en drang binnen de jeugdzorg.

De Week tegen Kindermishandeling start op 18 november. Dit jaar is het thema: leren van elkaar. En dat is hard nodig. Want steeds vaker lijkt het om twee kampen te gaan. Ouders en professionals. Men voelt zich niet gehoord en niet serieus genomen. Vaak heerst de indruk dat niet alle stappen worden gevolgd. Ontbreekt het aan uitleg. En worden er zaken in rapportages beschreven die niet correct zijn. Dat veroorzaakt veel frustratie. Het leidt tot gevoelens van pijn, verdriet, onmacht en woede. En dat in situaties die al enorm onder spanning staan. Dat is beslist niet helpend. Zachtjes uitgedrukt.

Als trainer, coach en vertrouwenspersoon hoor ik dagelijks verhalen over alle vervelende ervaringen. Van beide partijen. Daarom heb ik een wens. Namelijk dat er een dialoog tot stand komt tussen ouders en jeugdzorgprofessionals. Een gesprek in alle eerlijkheid en oprechtheid. Waarin men luistert naar elkaar. Zonder intimiderende, agressieve of grensoverschrijdende communicatie.

Behalve de hashtag #lerenvanelkaar van de Week tegen Kindermishandeling mag wat mij betreft de hashtag #aandachtvoorcommunicatie toegevoegd worden. Want ik weet zeker dat we dit met elkaar kunnen verbeteren om zo agressie in te perken. Laten we deze negatieve spiraal doorbreken en samenwerken om situaties voor kinderen te verbeteren. Om die reden organiseer ik een activiteit tijdens de Week tegen Kindermishandeling. Niet voor professionals maar speciaal voor ouders die te maken hebben met dwang en drang.

Iedereen kent periodes waarin hij of zij flink op de proef wordt gesteld. Een voorbeeld daarvan kan zijn wanneer jeugdbeschermingsinstanties betrokken raken bij een gezin. Hier kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen.

Wanneer ouders of verzorgers in zo’n situatie dreigen te raken of hier zelfs al middenin verkeren spelen er veel heftige gevoelens en emoties. Ouders of verzorgers voelen zich aangevallen, gekwetst, boos, woedend en verdrietig. Vaak ervaren ze een gevoel van onmacht. Men weet niet wat ze te wachten staat. Ouders of verzorgers zijn gestrest en vreselijk bezorgd over hun gezin. Niet zelden raken mensen dusdanig ontdaan dat dit de toch al gespannen situatie geen goed doet. Hierdoor raken ouders en verzorgers is in de ‘vecht, vlucht of bevriezingsmodus’. Ze worstelen met verschillende emoties en veel vragen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Je snapt niet goed waarom er zorgen zijn over jouw gezin of je vindt de zorgen onterecht.
  • Je begrijpt niet goed hoe de diverse organisaties werken en je kunt alle processen niet overzien.
  • Je voelt je aangevallen door betrokken instanties of medewerkers.
  • Je voelt je niet gehoord en gezien.
  • Je bent angstig dat je kinderen uit huis worden geplaatst.
  • De communicatie tussen jou en desbetreffende organisatie(s) verloopt moeizaam of zelfs slecht

Dit zijn begrijpelijke vragen en emoties. En om ouders en verzorgers hiermee te helpen zijn er tools. Die worden aangereikt tijdens deze bijeenkomst.

Heb jij als ouder of verzorger te maken met dwang en drang binnen de jeugdzorg? Deze bijeenkomst sterkt jouw met tools die helpen in deze lastige, emotionele en PIJNLIJKE situatie. 

De activiteit vindt plaats bij Sablones in Venlo. Dit is op 2 minuten loopafstand van het station en daardoor goed bereikbaar voor mensen mét en zonder auto. 

De prijs: € 20,00 inclusief koffie, thee, wat lekkers, een lunch, parkeergelegenheid en empowermentboost!

Zaterdag 23 november van 10 uur tot 15 uur.

Het betreft een besloten bijeenkomst. U moet zich vooraf aanmelden. Na ontvangst van betaling is uw deelname definitief.  

Maximum aantal deelnemers: 30 personen

INSCHRIJVEN KAN TOT 20 NOVEMBER 18.00 UUR

inschrijven? Stuur me een bericht! Vol is VOL