Trainingen

voor jongeren,
ouders & verzorgers

KnOPOM biedt diverse trainingsprogramma’s VOOR JONGEREN, OUDERS, VERZORGERS EN DIERBAREN

‘DE MANIER OM HET BESTE IN MENSEN NAAR BOVEN TE HALEN IS HET BESTE TE VERWACHTEN’ (QUOTE OMDENKEN) 

KnopOm, training coaching en vertrouwensdiensten verzorgt MAAT-werk voor jongeren, ouders én professionals met diverse vraagstukken in de regio Noord-Limburg. De praktijk is twee minuten lopen van het station in Venlo. Ook mensen uit andere regio’s zijn van harte welkom. Coachcalls via Skype of Zoom behoren tot de mogelijkheden.

Ik verzorg o.a. onafhankelijke ondersteuning aan ouders die te maken hebben met jeugdbeschermingsorganisaties zoals Bureau Jeugdzorg, Veilig Thuis en de Raad voor de Kinderbescherming. De onderzoeken die deze organisaties uitvoeren gaan vaak gepaard met stress, heftige emoties en onzekerheid. Het is dan ook niet gek als je het overzicht verliest of vragen zich opstapelen. Dit komt deze processen/onderzoeken niet ten goede en de situatie waar je thuis in verkeert nog minder. Heb je behoefte aan extra ondersteuning? Een onafhankelijke vertrouwenspersoon, coach en adviseur die bekend is met de werkwijze van deze organisaties? Iemand die mee kan denken vanuit een ander perspectief en jou/jullie ondersteunt in deze processen. Je inzicht kan geven hoe je je communicatie kunt versterken en dus de samenwerking die van je wordt gevraagd? Ook al voel je veel weerstand; ik kan je ondersteuning bieden om zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken met als resultaat dat je beter bij jezelf durft te blijven en (noodzakelijke) gesprekken effectief kunt voeren. Resultaat; minder stress, meer rust en hopelijk snel gepaste ondersteuning waar je zelf inspraak op hebt of een afronding van de bemoeienissen.

Ik heb een groot analytisch vermogen. Heb niet snel een oordeel en ervaar doorgaans veel compassie voor uiteenlopende vormen van problemen. Ik heb mijn onafhankelijkheid hoog in het vaandel staan. Ben oplossingsgericht en juist mijn onafhankelijkheid maakt mijn werkwijze uniek en effectief.

 

Top 5 trainingsvraagstukken KnopOm voor jongeren, ouders, verzorgers en dierbaren:

  • Training persoonlijke ontwikkeling: zelfvertrouwen en assertiviteit
  • Training persoonlijke ontwikkeling & mindset
  • Training communiceren & samenwerken

Binnen al deze trainingen is aandacht voor wat er op dit moment speelt binnen jouw situatie. Het doel is dat je je zelfverzekerder gaat voelen en minder stress gaat ervaren. Dat je in staat bent dicht bij jezelf te blijven. Versterkende eye-openers ontvangt met als resultaat een effectieve communicatie met instanties die beter voelt en effectief uitpakt.

Alle trainingen bestaan uit drie dagdelen in combinatie met drie persoonlijke sessies van ongeveer 75 minuten. Deze kunnen ten alle tijden uitgebreid worden. Ook kun je mij invliegen ter voorbereiding van gesprekken of ter ondersteuning van gesprekken. Onafhankelijk dossieronderzoek hoort tot slot ook tot de mogelijkheden.

De training

In groepen van minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers gaan we met elkaar aan de slag. In groepsverband leren we niet alleen van elkaar, ook stimuleren we elkaars persoonlijke groei tijdens deze ingewikkelde processen. We behandelen theorie, gaan samen met de groep met actieve werkvormen aan de slag en voeren daarnaast individuele opdrachten uit. We analyseren de persoonlijke (leer)doelen van de deelnemers. Ik zal iedereen voortdurend uitdagen om zoveel mogelijk aan de slag te gaan met de grootste uitdagingen van dit moment en je vertrouwen te herwinnen. Samen zorgen we ervoor dat we voor de allerbeste resultaten gaan! Of je nu een jongere bent, een ouder, verzorger of een andere direct betrokkene. Als jij / jullie anders willen. dan kan dat gewoon!

Uiteraard staat veiligheid voorop in de trainingsmomenten. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat iedereen binnen de groep volledig zichzelf kan, mag en durft te zijn. En dat alles binnen de vier muren blijft van mijn praktijk. Ik vraag daarin ieders commitment. Alleen op deze manier kun je écht aan de slag gaan met de grootste uitdagingen van dat moment, rust en winst boeken!

Praktische info

Voor iedere training vindt een intakegesprek plaats met de (potentiële) deelnemer. Dit intakegesprek duurt maximaal 45 minuten, is vrijblijvend en gratis. In dit gesprek brengen we in kaart wat de vraagstukken zijn van de deelnemer en waar op dat moment de aandachtspunten liggen. We kunnen dit gesprek plannen bij mij in de praktijk maar het mag ook telefonisch, via Skipe of Zoom. De eventuele individuele coachsessies plannen we in overleg voor, tijdens of na de trainingsmomenten. Meer informatie over de inhoud van trainingen kunnen opgevraagd worden via hetHeb je interesse? Dan kun je dit bekend maken via het contactformulier. 

Op dit moment (mei 2019) werkt KnopOm aan de planning vanaf zomer 2019. Indien u zich alvast wilt aanmelden of meer informatie wil over de  inhoud van deze trajecten, neem dan gerust contact op via het contactformulier op deze pagina, mail of pak de telefoon. 

Bij voldoende inschrijvingen vinden de trainingen plaats in de praktijkruimte van KnopOm bij Sablones aan de Kaldenkerkerweg 20 in Venlo. Dit is 2 minuten lopen vanaf het station, dus goed te bereiken met het openbaar vervoer. Daarnaast is er goede parkeergelegenheid.

 

 

 
De trainer

De training wordt gegeven door mij, Monique De Waard-Sloots. Ik heb 30 jaar werkervaring in verschillende functies binnen diverse zorgorganisaties (jeugdzorg / GGZ / verstandelijk gehandicaptenzorg -> klik hier voor mijn cv). Ook nu ben ik nog met enige regelmaat actief binnen de praktijkuitvoering. O.a. als externe personeelsvertrouwenspersoon binnen profit en non-profit organisaties en ook op de directe werkvloer. Hierdoor behoud ik de verbinding met de werkvloer, begrijp ik de processen en help ik deelnemers verder om de knop om te zetten en zich beter, steviger en gelukkiger te voelen zowel in hun privé-omgeving als in de communicatie met hulpverlenende instanties. Ondanks de onzekere periodes die mogelijk aan de orde zijn van de dag.

Mijn motto: ‘Sterk door tegenslag, HET KAN ECHT!’

Overige informatie

Naast bovenstaande trainingen verzorg ik coachtrajecten op maat. Kijk voor meer info onder het kopje ‘coachtrajecten’.

Monique de Waard – Sloots is

  • Jeugd- en Gezinsprofessional geregistreerd in het kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
  • Gecertificeerd vertrouwenspersoon, ingeschreven bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV)
  • Coach, aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)

KnopOm, training, coaching en vertrouwensdiensten staat ingeschreven in het Centraal  Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

HEB JE Interesse in EEN van DEZE trainingsTRAJECTEN of wil je je direct inschrijven? Stuur me een bericht

*Knopom biedt tevens coachingstrajecten en trainingen op het gebied van omgaan met grensoverschrijdend & agressief gedrag, communiceren en samenwerken, zelfontwikkeling en loopbaan en ondersteuning bij stress en burn-out. Indien (door de werkgever) gewenst kan er gebruik gemaakt worden van de Coaching Monitor. De Coaching Monitor is een door NOBCO ontwikkeld evaluatie-instrument. Met de Coaching Monitor krijgen coaches, coachees en opdrachtgevers meer inzicht in de effectiviteit van coachtrajecten.  Het is een zeer gebruikersvriendelijk instrument om coachtrajecten te evalueren.