fbpx

Referenties

van jongeren, ouders
& verzorgers
Ik ben de (stief)vader binnen een samengesteld gezin. Samen met mijn huidige vrouw heb ik drie kinderen. Via een collega zijn we bij Monique terecht gekomen. Ik kan me het eerste gesprek met haar nog goed herinneren. Eindelijk iemand die luisterde met aandacht, begrip en zonder oordeel. Hoewel we aanklopten met vragen over ons samengesteld gezin kwam al snel mijn vechtscheiding ter sprake. Deze bleek van invloed in ons nieuwe gezin. Monique heeft mij geholpen vanuit een ander invalshoek terug te kijken op de geschiedenis met mijn ex-vrouw. Ze heeft me vertrouwen in hulpverlening gegeven. In haar hulpverlening en ook durf ik me nu voorzichtig open te stellen voor andere hulpverleners. Ze wist mij en mijn huidige vrouw meer tot elkaar te krijgen als het gaat over de (gezamenlijke) opvoeding van de kinderen. Er is nu rust in ons nieuwe gezin en we begrijpen dat we allemaal onze eigen rol mogen en kunnen hebben. Het bewust omgaan met gezinsrituelen was een eyeopener voor ons.

Monique het leek allemaal als vanzelf te gaan maar als ik er achteraf op terug kijk zijn er pas echt dingen in ons leven veranderd vanaf het moment dat jij daar de eerste keer aan onze keukentafel zat. Ik wens veel mensen de kennis en wijsheid van jou toe.

William (2019)

‘Dankzij Monique, haar steun en onafhankelijk manier van mee denken én mee kijken heeft zij voor mijn kinderen en mij écht een wereld van verschil kunnen maken. Monique pakt aan en pakt door. Uiteraard altijd in overleg met mij. 
Mijn kinderen staan nu een half jaar onder toezicht gesteld en we hebben nu al  2 zaken ‘gewonnen’. Samen met Monique voel ik me sterker en zelfverzekerder en dat geeft effect. Ook in de contacten met de jeugdbeschermer van mijn kinderen. 

Monique is integer en staat voor ons klaar.  Monique weet waar ze over praat en hoe zaken concreet aan te pakken. Ze is vriendelijk, duidelijk en neemt geen blad voor de mond. Niet naar mij én niet naar betrokken instanties. Ze zal altijd optreden in het belang van mijn kinderen en mij zelf. Voor mij is ze naast mijn vertrouwenspersoon zeker ook mijn  coach. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de onder toezicht stelling (OTS) van mijn kinderen tot een goed einde gaan brengen.           

Monique, dank je wel voor al jouw hulp, steun en motivatie. Mijn kinderen en ik hebben heel veel aan jou. Ik ben blij dat jij op ons pad bent gekomen en ons kan (onder)steunen in deze soms uitzichtloze tijd en strijd. Door jouw bemoedigende manier van werken, denken en vooral omdenken, hebben wij meer vertrouwen in de toekomst. Ik ben binnen een hele korte periode heel anders gaan communiceren en ik bereik er veel meer mee. Ik heb weer vertrouwen in mezelf en heel voorzichtig ook in de toekomst.  Met jou gaat de KnopOm en daar kan niets tegen op!’

N. Manis

moeder van twee (2019)

Monique, we willen je bedanken voor de periode dat we zelf de indruk kregen dat niemand meer met onze dochter wilde werken. We waren echt radeloos. We weten dat onze dochter niet gemakkelijk is! Dit is voor ons gezin erg moeilijk. We willen je bedanken voor je doorzettingsvermogen, je eerlijkheid, je meedenken in oplossingen en de liefde voor onze dochter. Soms heb je zelf niet in de gaten hoe bijzonder dat is. En wat dat met anderen kan doen. De eigenschappen die jij hebt zijn bijzonder. Wij willen je enorm bedanken!

Ouders van Britt (2018)

Monique heeft een assertiviteitstraining verzorgd voor de collega’s van TeamEd. Het programma was volledig op maat en in samenspraak met de collega’s samengesteld. Monique is duidelijk, scherp v.w.b. de groepsdynamiek, schakelt snel en creëert een veilige omgeving voor iedereen. Heldere communicatie zowel van te voren, als tijdens en na afloop van de training. Ze is bevlogen en betrokken en met een duidelijke passie voor haar vak. Kortom, hele prettige samenwerking, voor herhaling vatbaar en absoluut een aanrader.

Denise de Jong

Wils, coördinator opbouwwerk en Jongerenwerk, team ED (ervaringsdeskundigheid) (2019

Ik ben een moeder wiens kinderen te maken hebben met seksueel grensoverschrijdend gedrag van een familielid. Nadat ik mijn zorgen uitte bij een instantie is hulpverlening voor de kinderen opgestart. Dit hulptraject, mede in de vorm van een OTS duurt nu enkele jaren en ik maak me grote zorgen over hoe het gaat.

Ik ben op zoek gegaan naar een persoonlijke coach/vertrouwenspersoon, die weet hoe instanties werken op dit gebied. Iemand die mij kan helpen omgaan met de hulpverlening rondom mijn kinderen. Via via ben ik bij Monique terechtgekomen.

Monique heeft weinig woorden nodig om de situatie te overzien en is scherp is in het benoemen van knelpunten. Ze helpt mij de communicatie met de hulpverleners anders te formuleren en als gevolg daarvan te versterken. Hierdoor bereiken we een beter resultaat. Monique weet woorden te geven aan de problematiek die speelt. Schroomt niet om haar visie helder en nuchter te formuleren. Zij is warm en betrokken en zij durft taboe’s  te doorbreken. Het lukt haar mij met beide benen op de grond  te houden. Ik kan mijn zorgen openlijk bespreken en daarmee lucht ik mijn hart. Monique staat mij bij met raad en daad en dit werkt stress verlagend. Ook helpt Monique mij focus te houden. Het maakt mij in staat om naast al het hulpverleningsgeweld door te kunnen gaan met ons leven daar waar het eerder stil heeft gestaan. De kinderen kan ik hierdoor beter steunen. Ook helpt Monique mij met het doornemen van dossiers en is zij in staat tegenstrijdigheden uit de stukken te halen en onder de loep te brengen. Vervolgens helpt Monique me om in gesprek te blijven met alle betrokken instanties.

Ik raad Monique van harte aan voor iedereen die hulp nodig heeft in dit soort complexe situaties. Zij helpt je om je kwetsbaarheden te versterken en anders naar de situatie te kijken. Ook gaf zij mij steekhoudende adviezen over wat ik kan doen om mijzelf te helen na alles wat er is gebeurd.

Bedankt Monique voor alles wat je tot dusver voor mij/ons hebt gedaan en wellicht nog zult doen in de toekomst.

Je bent bijzonder krachtig in je vak en een grote steun voor mij persoonlijk en als moeder voor mijn kinderen.

Een moeder (2018)

Monique. Ik ben verbaal sterk en heb altijd mijn woordje klaar. Tot ik in conflict kwam met de leerkracht van mijn dochter. Ik kreeg het gevoel dat het zwart werd voor mijn ogen en ben gelukkig nog weg kunnen lopen uit de situatie. Hoewel ik nooit om hulp vraag besefte ik dat ik het nu moest vragen. Gelukkig kon ik jou benaderen. Dankzij jou en de gesprekken die zijn gevoerd hebben we met zijn allen de lucht kunnen klaren. Zonder jouw was dit niet gelukt, Ik wil je nogmaals bedanken. 

Barry (2017)

‘Monique is sinds september 2015 actief in het netwerk van PIDZ. Ik heb haar leren kennen toen ze bij een klant binnen de jeugd-GGZ de inzet van personeel heeft gecoördineerd. Hiermee heeft ze samen met een club zelfstandige zorgondernemers en de klant in een half jaar tijd meegeholpen de organisatie weer op koers te krijgen. Daarna heb ik haar professionele houding en attitude gezien bij een organisatie die werkzaam is binnen o.a. de jeugdreclassering en jeugdbescherming. Alleen maar lof van de klant hoe zij situatie analyseerde en organiseerde. Ze is intuïtief ingesteld, luistert met aandacht, ontrafelt snel de kern van de problematiek en activeert bij voorkeur mensen zélf tot een oplossing te laten komen. Ze is sociaal zeer vaardig en erg prettig in de omgang. Andere kernkwaliteiten; mensen verbinden binnen alle lagen van de organisatie, flexibel en gedreven, geduldig, genuanceerd en doortastend, innoverend, vastberaden en ze heeft een erg groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dit alles maakt dat Monique een collega is waar je van op aan kunt en waar ik heel graag mee samenwerk. Iedere keer leer ik van hoe haar hoe zij situaties aan pakt!’

Patrick Coppus

Eigenaar, PIDZ Roermond v.o.f. (2018)