fbpx
Over

Monique

‘ALS JE AARZELT, GROEIT JE ANGST. ALS JE WAAGT, GROEIT JE MOED.’

Ik ben Monique Sloots en ben 50 jaar oud. In 1994 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven (social studies). Daarna ben ik gaan werken binnen diverse facetten binnen de jeugdzorg. In 2011 werd mijn eigen praktijk geboren. Binnen mijn ruim 30 jaar werkervaring heb ik altijd mijn vakkennis gecombineerd met mijn eigen levenservaringen en die van de mensen om mij heen (klik hier voor mijn CV). Ik coach en train dienstverleners, zorgprofessionals, ouders en jeugd in diverse vraagstukken. 

Mensbeeld

Ieder mens is uniek en kent periodes in het leven waarin hij of zij zich flink op de proef voelt gesteld. Ik heb gezien en ervaren dat mensen in staat zijn om tot eigen oplossingen te komen. Véél meer dan ze zelf denken of voor mogelijk hadden geacht!

 

ben 

 

Samen met de klant/cliënt/patiënt kijk ik wat passend is bij de persoon en de klachten en/of het vraagstuk op dat moment. Ik breng veranderprocessen in gang waardoor mensen in staat komen om zelf aan de slag te gaan om tot een duurzame verandering te komen. Ik ben ervan overtuigd dat mensen kunnen groeien door tegenslag. Inzicht in eigen functioneren is een belangrijke factor voor (nieuw) geluk en succes.

 Ik onderhoud mijn vakkennis door het volgende van diverse (na) scholingen en neem deel aan vaste intervisiegroepen. 

 Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging van Professionals in sociaal werk (BSPW).                                                                                      Ik ben een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Gecertificeerd door en aangesloten bij  de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) .                                                                    Ik een gecertificeerd gezinscoach en jeugd- en gezinsprofessional (SKJ)                                                                             Ik ben een gecertificeerd ACT4KIDS kindercoach

KnopOm, training coaching en vertrouwensdiensten staat tevens ingeschreven in het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO zoek op Venlo)

Missie -> 

Oprecht, Ondersteunend en Oplossingsgericht mensen tot inzichten laten komen, transformeren, écht verder helpen en (weer) gelukkig laten zijn.

‘Wat ons leven vorm geeft zijn de vragen die we stellen, weigeren te stellen of nooit aan denken ze te stellen’

Monique is inzetbaar als:

Coach

In mijn rol van coach onderzoek ik samen met de klant en eventueel ook de opdrachtgever wat passend is bij de persoon en de klachten  of het vraagstuk op dat moment. Ik breng veranderprocessen in gang waardoor mensen in staat worden gesteld zelf verantwoordelijkheid te dragen in hun eigen (noodzakelijke) transformatie.

Ik ben ervan overtuigd dat mensen kunnen groeien door tegenslag. Inzicht in eigen functioneren is een belangrijke factor voor (nieuw) geluk en succes.

Vertrouwenspersoon

Er zijn veel omstandigheden waarin je als personeelslid een steuntje in de rug kunt gebruiken. Wanneer je dat binnen je eigen werkomgeving (nog) niet zo goed bespreekbaar durft te maken, niet kunt vinden, of het onderwerp of jouw positie daar te kwetsbaar voor is, dan is de gang naar een vertrouwenspersoon een logische keuze.

Je kunt aan een vertrouwenspersoon denken als je bijvoorbeeld last hebt van: agressie en geweld, seksuele intimidatie, discriminatie, conflicten en/of pesterijen. 

Trainer

‘De manier om het beste in mensen naar boven te halen is het beste te verwachten’.
Quote @Omdenken

Problemen van mensen komen meestal in basis voort uit een combinatie van gedachten en ervaringen uit het verleden, heden en de toekomst. Mensen zijn hier lang niet altijd bewust van. In de verschillende trainingen die ik verzorg wissel ik theorie af met activerende werkvormen en individuele opdrachten. Vaak maak ik gebruik van een trainingsacteur. Trainingen vinden plaats met minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.