fbpx

Kopie Acceptatie- en Commitment Training

De laatste jaren is ACT enorm in opkomst in Nederland. En dat is niet voor niets. ACT werkt. Dat ontdekken steeds meer mensen en het praat zich voort. ACT is een nieuwe vorm van cognitieve gedragstherapie en dankt zijn naam aan het feit dat de therapie of training je leert hoe je de impact en invloed van pijnlijke gedachten en gevoelens kunt verminderen (acceptatie) en tegelijkertijd actie kunt ondernemen om een rijk, compleet en betekenisvol leven op te bouwen (commitment). Niet in het verleden of in de toekomst maar in het nu.  

persoonlijke ontwikkeling MET ACT

 Je staat op een t-splitsing met twee paden; het ene pad is overzichtelijk en goed onderhouden, het andere begroeid en vol valkuilen. Welk kies je? Je automatische piloot zal je altijd het eerste pad opsturen. Maar wat doe je als je weet dat het tweede pad je leidt naar alles wat jij belangrijk vindt in het leven? 

Veel mensen ervaren last, pijn en verdriet op allerlei vlakken in het leven. Vaak ligt de oorzaak van deze last geworteld in het verleden. Mensen bouwen van jongs af aan denk- en handelingssstrategiën op die op korte termijn werkbaar en effectief lijken of zijn. Maar op de langere termijn brengt het juist achteruitgang; mensen komen maar niet uit de doolhof en/of blijven zoeken in de woestijn. Deze mensen weten nog niet hoe ze psychologische flexibiliteit opbouwen en hoe deze ze kan beschermen en beter in hun vel doet laten zitten. Dat zorgt ervoor dat ze vaak jaren lang in dezelfde onvrede, frustraties, depressies, verslavingen, dwangmatigheden, piekerbuien etc etc blijven hangen. Ze staan voortdurend ‘aan’ en leven veelal vanuit hun hoofd in plaats van dat ze hun hart  kunnen voelen en laten spreken. Naar zichzelf wel te verstaan. Ze hebben vaak problemen op het gebied van gezondheid, relatie, financiën, medische zaken, wonen, leefstijl, beroep, relaties, kinderen, partner, vrienden, gezin etc. Daarbij kunnen een verscheidenheid aan aan moeilijke gedachten en gevoelens ontstaan waar mensen volledig in vastgestrikt raken.

Deze, vaak diep gewortelde gevoelens dragen niet bepaald bij aan levensgeluk.  

Daarnaast zijn er vaak symptomen als een negatief zelfbeeld of een lage zelfwaardering en is dat een risicofactor dat stoornissen zich mogelijk gaan ontwikkelen in de toekomst. 

Om dit soort zaken te helpen elimineren biedt KnopOm een individuele training in groepsverband met Acceptatie- en Commitment therapie.

Doel

Het doel van ACT is het zo groot mogelijk maken van het menselijk potentieel om een rijk en betekenisvol leven te hebben en tegerlijktijd effectief om te gaan met de pijn die daar onherroepelijk mee gepaard gaat. Met ACT vergroot je het vermogen om bewust en door waarden geleid te handelen. In ‘ACT taal’ noemen we dat psychologische flexibiliteit.

De training

De training beslaat 8 bijeenkomsten. We komen wekelijks bij elkaar en een bijeenkomst duurt ongeveer 2,5 uur.  Tijdens de training krijg je handouts met informatie en opdrachten waarmee je dagelijks aan de slag mag gaan. 

Indien je in behandeling bent bij een zorginstelling verdient het de voorkeur deze training daar te bespreken. In veel gevallen kan deze training naast een andere behandeling lopen of kan de behandeling even stil gelegd worden. Indien gewenst kan KnopOm overleggen met de betrokken hulpverlener / (huis)arts of therapeut. Dit gebeurt uiteraard nooit zonder toestemming van jou.

Bij voldoende aanmeldingen start de eerst volgende training  op woensdagochtend van 9.30 uur tot 12 uur of donderdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur.

Er nemen minimaal 4 deelnemers deel aan de groep en maximaal 8. 

De trainingen vinden plaats in het prachtige klooster van Mariadaal binnen Centrum ’t Ven. Deze locatie is zeer goed te bereiken en ligt op slechts 5 minuten rijden van de snelweg, dichtbij het centrum van Venlo en Duitsland.

De ruimte waar de training verzorgd wordt is Corona proof. 

Kosten groepstraining
€ 497,00 

De mogelijkheid bestaat om in twee termijnen te betalen. 

Individuele therapie

Richtlijn: 8 sessies à € 95,00 per sessie (persoonlijk of online)

10 % korting indien het totaalbedrag vooraf wordt afgerekend 

Meer weten of direct aanmelden voor de groepstraining of een individueel programma? Neem contact op via

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging van professionals in sociaal werk (BPSW). Daarnaast ben ik geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional ingeschreven bij de stichting kwaliteitsregister jeugd (SKJ). Als gecertificeerde vertrouwenspersoon ben ik aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV).